Olijfoliecake met saffraan, sinaasappel en wijn

  • Moeilijkheid

Voor 6-8:

mespunt saffraandraadjes

1 vanillestokje

1 biosinaasappel

5 eierdooiers

150 g suiker

1 dl olijfolie

1,25 dl Spaanse dessertwijn

125 g bloem

6 eiwitten

Ƃ1/2 kg aardbeien

Rooster de saffraandraadjes en maal ze fijn. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en rasp de sinaasappelschil. Doe de kruiden en sinaasappelschil in een kom met de eierdooiers en 75 g suiker. Mix tot een bleke massa.

Voeg al mixend eerst de olijfolie en dan de moscatel toe. Zeef de bloem met een snuif zout over het beslag en roer goed. Klop de eiwitten met de rest van de suiker en spatel voorzichtig onder het beslag.

Giet in een ingevette en bebloemde springvorm van 22 cm en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180ƂĀ°C. Draai de oven lager tot 160ƂĀ°C en laat nog 40 minuten bakken. Draai de oven uit, maar laat de cake er nog 15 minuten in.

Laat de cake nadien in de vorm afkoelen op een rooster en serveer met de aardbeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content