Olijfolie Kerrie vinaigrette

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel citroensap

0,5 theelepel zout

1 theelepel kerriepoeder

1 gesnipperd sjalotje

1,5 dl olijfolie

1 teen knoflook

1 eetlepel fijngehakte bieslook

Doe een eetlepel van de olijfolie in een pannetje en fruit hierin zachtjes de gesnipperde sjalot. Pers boven de pan de knoflook uit en voeg de kerrie toe. Laat even zachtjes meefruiten. Blus de pan af met het citroensap en voeg de olijfolie toe. Laat het geheel even trekken. Maak van de vinaigrette een mooie emulsie in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de vinaigrette op smaak met zout en voeg vlak voor gebruik de bieslook toe.

Deze ‘fusion’-dressing kunt u gebruiken als smaakmaker voor alle soorten gemengde salades. Vooral bij salades met vis, schaaldieren of gevogelte is het een heerlijke oriëntaalse smaakmaker. De saus kan het beste lauwwarm geserveerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content