Oesters uit Colchester op 2 wijzen: een tartaar van oesters en een spiesje van gefrituurde oesters

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4:

28 platte oesters uit Colchester

6 jonge venkels

6 takjes jonge selderij

1 el mosterd

1 el wasabi

1 dl olijfolie

4 takjes rozemarijn

1 ei

50 g broodkruim

Na opening de jus van de oesters opvangen en grondig zeven. Een vinaigrette maken met de oesterjus, mosterd en wasabi. Alles goed kruiden (liefst met zo weinig mogelijk zout) en in een blender vermengen tot een gebonden massa.

De venkel en selderij zeer fijn snijden, wassen en goed afdrogen.

Zestien oesters droog deppen en in twee of drie versnijden. De vinaigrette mengen met de venkel, de selderij en de gesneden oesters.

Het mengsel in vier ringen op keukenpapier plaatsen en koud bewaren.

De andere twaalf oesters per drie op een takje rozemarijn schuiven, paneren in ei en broodkruim en zeer kort frituren (200 °C).

De ringen in het midden van de borden plaatsen en de spiesjes erop leggen. De resterende vinaigrette gebruiken als dressing rond het gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content