Oesters met geplette krielaardappel, besprenkeld met champagnevinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor vier personen:

4 oesters

2 krielaardappelen

een klontje boter

een snuif cayennepeper

zout en nootmuskaat

champagne-edik of azijn

1 versnipperde sjalot

1 el room

sap van 1/2 citroen

50 g hoeveboter

facultatief: een weinig kaviaar of andere visseneitjes

Kook de aardappelen gaar, schil en plet met een vork. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Pocheer de oesters in eigen vocht met een weinig champagne-edik en een versnipperde sjalot. Verwijder de oesters en voeg de room, peper, zout en citroensap toe aan het vocht. Laat de saus inkoken en klop op met boter. Leg in iedere schelp een weinig geplette aardappel. Plaats daar de oesters op en lepel de saus uit. Versier met visseneitjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content