Oesters in dragongelei
Voor 6:
Voor 6:
1 dozijn oesters nr. 3
2 gelatineblaadjes
15 cl visfumet
10 cl droge witte wijn
2 verse takjes dragon
Peper uit de molen en zout
Roggebrood en algenboter (ter begeleiding)
Open de oesters en giet het eerste vocht in een saladeschaal. Haal het opgevangen vocht door een puntzeef. Leg de onderste schalen opzij. Laat de gelatineblaadjes 10 min. in koud water weken. Schenk de visfumet, de witte wijn en het oestervocht in een pan en doe de geplukte dragon erbij. Warm op een laag vuur lauw op.
Voeg de gelatineblaadjes toe en laat die 5 min. smelten. Proef en breng verder op smaak. Haal van het vuur en laat circa 10 min. afkoelen alvorens te geleren. Leg de lege schalen op een bord, bedek met een beetje gelei, leg er een oester op en schep hier nogmaals wat gelei overheen.
Zet in de koelkast. Dien er wat roggebrood met algenboter bij op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier