Voor 4:

100 g gedroogde witte bonen

1 kruidentuiltje

8 oesters

2 gekookte krabscharen

2 sjalotten

1 tl dijonmosterd

2 el ciderazijn

3 el olijfolie

10 takjes kervel

10 sprietjes bieslook

10 takjes + 4 blaadjes bladpeterselie

Bereidingswijze:

Laat de gedroogde witte bonen een nacht weken in koud water.

Kook de witte bonen de volgende dag 45 minuten in een ruime hoeveelheid kokend water met het kruidentuiltje. Kruid de bonen aan het einde van de kooktijd met zout, giet af en laat afkoelen.

Maak de oesters open en haal ze uit de schelp. Snij de oesters fijn. Haal het krabvlees uit de scharen en hou opzij. Pel de sjalotten, snipper fijn en meng met de witte bonen.

Bereid de vinaigrette. Mix de dijonmosterd, de ciderazijn, de olijfolie en de verse kruiden (behalve de peterselieblaadjes) tot een groene emulsie. Kruid met peper en zout.

Lepel wat witte bonen, een lepeltje kruidenvinaigrette, fijngehakte oester en krab in hoge glaasjes. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Werk af met de peterselieblaadjes en serveer de glaasjes goed gekoeld.

Voor 4:100 g gedroogde witte bonen1 kruidentuiltje8 oesters2 gekookte krabscharen2 sjalotten1 tl dijonmosterd2 el ciderazijn3 el olijfolie10 takjes kervel10 sprietjes bieslook10 takjes + 4 blaadjes bladpeterselieBereidingswijze:Laat de gedroogde witte bonen een nacht weken in koud water. Kook de witte bonen de volgende dag 45 minuten in een ruime hoeveelheid kokend water met het kruidentuiltje. Kruid de bonen aan het einde van de kooktijd met zout, giet af en laat afkoelen. Maak de oesters open en haal ze uit de schelp. Snij de oesters fijn. Haal het krabvlees uit de scharen en hou opzij. Pel de sjalotten, snipper fijn en meng met de witte bonen. Bereid de vinaigrette. Mix de dijonmosterd, de ciderazijn, de olijfolie en de verse kruiden (behalve de peterselieblaadjes) tot een groene emulsie. Kruid met peper en zout. Lepel wat witte bonen, een lepeltje kruidenvinaigrette, fijngehakte oester en krab in hoge glaasjes. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Werk af met de peterselieblaadjes en serveer de glaasjes goed gekoeld.