Voor 4 personen:
4 grote diepe oesters
50 g verse kervel
75 g room
100 ml droge witte wijn
30 g mayonaise
1/6 gepelde rode paprika
1/2 limoen
peper en zout
De oesters uit hun schelp halen en het sap bewaren alsook de diepe oesterschelp. De witte wijn opzetten samen met het oestersap en hierin de oesters heel kort pocheren. Uit de pan nemen en afgedekt bewaren. Het pocheervocht inkoken tot 2 eetlepels en laten afkoelen. Enkele mooie kervelpluksels reserveren als versiering en de rest heel fijn hakken. Mengen met mayonaise en luchtig opgeklopte room. Dit sausje vloeibaarder maken met het ingekookte pocheervocht en kruiden met peper en zout en enkele druppels limoen. De gepocheerde oester terugleggen in de schoongemaakte diepe kant van de oesterschelp met een klein beetje van de luchtige dressing eronder en napperen met de rest. Elke schelp versieren met kleine blokjes gepelde paprika en kervel.
Recept: Robert en Anne Wickerhoff – Gent
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier