© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 70 g poedersuiker
  • 110 g grof gehakte gepelde amandelen
  • 175 g fijngesneden gekonfijt fruit (macédoine)
  • 1 dl sinaasappellikeur
  • 6 eiwitten
  • 150 g honing
  • 6 dl room

Doe de suiker met de noten in een pan en roer op hoog vuur tot een karamel. Stort onmiddellijk uit op een antikleefplaat of een met olie ingestreken bakplaat en laat afkoelen. Mix nadien grof. Week de gekonfijte vruchten 1 uur in de likeur.

Klop de eiwitten stijf en spatel de honing en de karamel eronder. Klop de room voor drievierde stijf en spatel voorzichtig onder de massa. Laat minimum 6 uur opstijven in de diepvries.

Serveer in quenelles.

Doe de suiker met de noten in een pan en roer op hoog vuur tot een karamel. Stort onmiddellijk uit op een antikleefplaat of een met olie ingestreken bakplaat en laat afkoelen. Mix nadien grof. Week de gekonfijte vruchten 1 uur in de likeur.Klop de eiwitten stijf en spatel de honing en de karamel eronder. Klop de room voor drievierde stijf en spatel voorzichtig onder de massa. Laat minimum 6 uur opstijven in de diepvries.Serveer in quenelles.