Notentaart

  • Moeilijkheid

Nodig:

2 eieren

125 g (zachte) boter

125 g suiker

200 g bloem

250 g ongepelde walnoten

Pel de walnoten en hak ze fijn met de keukenrobot. Breek de eieren en scheid de dooiers en eiwitten. Klop de dooiers met de suiker. Voeg de gesmolten boter toe. Klop het eiwit stijf. Zeef de bloem en roer ze door het dooier-suikermengsel. Spatel de eisneeuw zachtjes onder de massa. Voeg, als het deeg te dik is, wat spuitwater toe. Stort het deeg in een ronde bakvorm en zet deze 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie. De notentaart kan dienen als volwaardig nagerecht of als zoet koffiehapje.

Recept: Ann De Jong

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content