Notentaart met karamel

518ef18b07f4b324d43e518ed72759da

Ben je een fan van noten? Houd je van karamel? Probeer dan zeker deze taart eens uit. Een echte smaaksensatie.

Ben je een fan van noten? Houd je van karamel? Probeer dan zeker deze taart eens uit. Een echte smaaksensatie.

Voor 6 personen

  • 125 g pure chocolade
  • 350 g suiker
  • 1 el vloeibare glucose (te koop in speciaalzaken met bakkerijbenodigdheden)
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g amandelen
  • 75 g walnoten
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 dl room
  • 50 g boter

Voor het deeg:

  • 150 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 1/2 vanillestokje

Bereiding

1. Mix boter en suiker in 3 min. romig. Meng het ei eronder. Wrijf bloem onder het botermengsel met vanillezaadjes. Maak een bol van het deeg, wikkel in plasticfolie, zet 4 u. koel. Breng dan 30 min. op kamertemperatuur. Rol uit tot 1/2 cm dik, leg in een ingevette taartvorm van 24 cm.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak 15 min. blind. Smelt de chocola in stukjes au bain-marie. Strijk uit over de gebakken taartbodem, laat afkoelen.

3. Karamelliseer 150 g suiker en glucose in een pan. Voeg de noten toe, wentel ze in de karamel en stort op ingevette aluminiumfolie. Laat afkoelen.

4. Breek de gekaramelliseerde noten en verdeel over de taartbodem.

5. Week gelatine in koud water. Doe de rest van de suiker in een pan en karamelliseer. Roer er de boter onder en giet zachtjes room erbij. Blijf roeren op laag vuur tot de saus glad is, voeg de uitgeknepen gelatine toe.

6. Laat lauw worden en giet over de noten. Laat afkoelen en werk af met in karamel gedompelde noten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content