Nodig voor 8:
IJs:
3 eierdooiers
120 g suiker
1/2 l melk
3 dl room
50 g hazelnotenpasta
Piramide:
95 g gesmolten boter
75 g bloem
50 g amandelschilfers
sap van 1 sinaasappel
280 g bloemsuiker
Spiegel:
200 g griessuiker
2 dl water zeste van sinaasappel
sap van een citroen
1 biscuitbodem
gesmolten chocolade
Het ijs bereiden. De melk aan de kook brengen en een ruban kloppen van eierdooiers en suiker. Giet de kokende melk op de ruban. Zet het mengsel terug op laag vuur en blijf nog enkele minuten roeren tot het mengsel lichtjes begint te binden. Niet laten koken! Voeg de hazelnootpasta toe en laat afkoelen. Roer de room bij het mengsel en draai alles in een koelmachine tot ijs. De koekjes voor de piramide bereiden: de amandelschilfers fijnmaken, vermengen met de overige ingrediënten. Het mengsel zeer dun uitstrijken op bakpapier en goudbruin bakken op 160° C. Uit de oven halen en laten afkoelen. De koek in driehoekjes uitsnijden.
De spiegelsiroop bereiden: griessuiker en water koken en zeste van sinaasappel en het sap van een citroen toevoegen.
De chocolade smelten en een grillige gesloten lijn trekken op de borden. Leg in het midden een rondje biscuit. Giet daar de spiegel van siroop rond. Op het biscuitje een bolletje notenijs plaatsen. Voorzichtig drie driehoekjes tegen het ijsbolletje aandrukken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier