Ingrediënten

VOOR DE BISCUIT:
5 eieren
175 g suiker
175 g zelfrijzende bloem (gezeefd)

VOOR DE GANACHE:
1,25 dl volle melk
75 g boter
250 g donkere chocolade
zeste van 2 sinaasappelen

VOOR DE VULLING:
vruchtvlees van 2 sinaasappelen
sap van 1 sinaasappel
100 g suiker
20 cl Mandarin Napoleon
2.5 dl room

VOOR DE GARNERING:
125 g donkere chocolade (korrels)
125 g witte chocolade (korrels)
roze peper, gekonfijte sinaasappel

Biscuit: klop eieren en suiker tot een witte massa, spatel er de bloem onder, giet in een vorm en bak op 175°C gedurende 30' à 40'. Laat afkoelen op een rooster.

Vulling: pel de sinaasappel, à vif (de partjes tussen de vliesjes uitsnijden) en vang het sap op. Verwarm het sap en voeg 30 g suiker en Mandarin Napoleon toe. Klop de room met de rest van de suiker stijf en zet koel weg. Ganache: smelt boter, voeg zeste van sinaas toe, laat 15 min. infuseren en zeef. Voeg de melk bij de boter en smelt er de chocolade in.

Afwerking: snij biscuit in 3 plakken, besprenkel met het sinaasappelsap, verdeel de partjes sinaasappel en een deel van de room tussen de plakken, sluit de biscuit en besmeer met de rest van de room. Zet heel koud (diepvries). Verwarm de ganache lichtjes en overgiet de biscuit. Garneer met roze peper en partjes gekonfijte sinaasappel.

Biscuit: klop eieren en suiker tot een witte massa, spatel er de bloem onder, giet in een vorm en bak op 175°C gedurende 30' à 40'. Laat afkoelen op een rooster. Vulling: pel de sinaasappel, à vif (de partjes tussen de vliesjes uitsnijden) en vang het sap op. Verwarm het sap en voeg 30 g suiker en Mandarin Napoleon toe. Klop de room met de rest van de suiker stijf en zet koel weg. Ganache: smelt boter, voeg zeste van sinaas toe, laat 15 min. infuseren en zeef. Voeg de melk bij de boter en smelt er de chocolade in. Afwerking: snij biscuit in 3 plakken, besprenkel met het sinaasappelsap, verdeel de partjes sinaasappel en een deel van de room tussen de plakken, sluit de biscuit en besmeer met de rest van de room. Zet heel koud (diepvries). Verwarm de ganache lichtjes en overgiet de biscuit. Garneer met roze peper en partjes gekonfijte sinaasappel.