Noga parfait
nodig voor 8 pers
nodig voor 8 pers
2 eiwitten
50 g suiker
2 eierdooiers
200 g room
150 g donkere fondant chocolade
100 g harde Piemontese nooga (Torrone)
1 cl Italiaanse brandy
voor de garnituur:
8 eetlepels vanillesaus
8 eetlepels chocoladesaus
Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw; sla de room tot yoghurtdikte, sla de dooiers mooi lobbig, voeg de dooiers en de room bij de eiwitten.
vermaal 100 g chocolade en de noga in stukjes, vermeng dit met de eiwitten, room en dooiers.
Smeer een driehoekige en van boven afgeronde vorm in met Brandy, vul de terrine met de massa en plaats in de vriezer, laat 10 min uitstaan voor gebruik.
Haal de parfait uit de vorm, snij er plakken van 1 cm dikte van, dresseer rechtopstaand, werk af met de rest van de chocolade die gesmolten is, trek strepen met de vanillesaus en de chocoladesaus, zo dat je een ‘dripping ‘effect krijgt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier