Noedelsoep met paddestoelen en tofoe

© Getty
Voor 4 personen
  • 1,5 l water
  • 50 g gedroogde shiitakes
  • 1 dl sojasaus
  • 6 el droge sherry
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1,5 el miso
  • 100 g dunne eiernoedels
  • 100 g shiitakes
  • 1 blik stropaddestoelen
  • 150 g tofoe
  • 1 tl sesamolie
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 200 g babymaïs
Bereiding
  1. Breng het water aan de kook en giet het over de gedroogde paddestoelen. Laat 30 minuten trekken. Giet de bouillon af en hou deze apart. (Bewaar de paddestoelen voor een ander gerecht).
  2. Doe de bouillon in een grote pan en voeg de sojasaus, sherry, honing en miso toe. Breng aan de kook. Snij de tofoe in blokjes en de shii-takes in plakjes. Halveer grote stropaddestoelen. Voeg de tofoe, noedels en paddestoelen toe aan de pan en laat 5 minuten zachtjes koken.
  3. Snij de lente-uitjes en het pepertje fijn. Halveer de babymaïskolfjes en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Verdeel de noedelsoep over vier kommen en werk af met de lente-uitjes, peper en maïs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content