Voor 4:
1,5 l water
50 g gedroogde shii-takes (paddestoelen)
1 dl sojasaus
6 el droge sherry
2 tl vloeibare honing
1,5 el miso
100 g dunne eiernoedels
100 g shii-takes
1 blik stropaddestoelen
150 g tofoe
1 tl sesamolie
4 lente-uitjes
1 rood pepertje
200 g babymaïs
Breng het water aan de kook en giet het over de gedroogde paddestoelen. Laat 30 minuten trekken. Giet de bouillon af en hou deze apart. (Bewaar de paddestoelen voor een ander gerecht).
Doe de bouillon in een grote pan en voeg de sojasaus, sherry, honing en miso toe. Breng aan de kook. Snij de tofoe in blokjes en de shii-takes in plakjes. Halveer grote stropaddestoelen. Voeg de tofoe, noedels en paddestoelen toe aan de pan en laat 5 minuten zachtjes koken.
Snij de lente-uitjes en het pepertje fijn. Halveer de babymaïskolfjes en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Verdeel de soep over vier kommen en werk af met de lente-uitjes, peper en maïs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier