
Noedelsla met gemengde champignons en pinda’s
03-07-2015, 10:12
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:15
Een snelle en lekker lunch, en bovendien ook vegetarisch. Smakelijk.
Een snelle en lekker lunch, en bovendien ook vegetarisch. Smakelijk.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g eiernoedels
- 500 g gemengde champignons
- 2 el geroosterde sesamolie
- 6 el gembersiroop
- 4 el geroosterd sesamzaad
- 2 x handvol koriander
- 3 lente-uien
- 4 el geroosterde pindanoten
- peper van de molen en fijn zeezout
Bereiding
1. Kook de eiernoedels beetgaar in gezouten water. Giet af en verfris onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
2. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak in 1 eetlepel sesamolie. Meng met de noedels. Overgiet met de rest van de sesamolie, de gembersiroop en het sesamzaad.
3. Hak de koriander en lente-uien fijn en voeg toe aan de salade. Kruid met peper en zeezout. Schep goed om en werk af met de pindanoten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier