Nieuwe worteltjes met langoustinestaartjes

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

500 g jonge worteltjes

2 teentjes knoflook

het sap van 2 sinaasappels

10 g komijn

1 dl olijfolie

4 dl kippenbouillon

2 dl wortelsap

12 langoustines

De wortelen schillen, eerst doormidden snijden en vervolgens in plakjes snijden. De schijfjes stoven met geperste knoflook, komijn, olijfolie en kippenbouillon. Vier soeplepels mooie schijfjes apart houden. Het sap van de sinaasappels bij de rest van de schijfjes gieten en kort verder stoven. Alles mixen, het wortelsap toevoegen en de saus met een houten lepel door een fijne zeef roeren. De saus bewaren. Het pantser van de langoustines halen. De staartjes kruiden met peper en zout, door de bloem halen en bakken in geklaarde boter. Op ieder koud bord 2 à 3 soeplepels saus gieten. De staartjes op de borden schikken. De bereiding versieren met schijfjes wortel en dille of een ander groen kruid.

Geklaarde boter maakt men door boter te laten smelten en te laten rusten, zodat de melkresten en de kaasstof bezinken. De heldere boter afgieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content