Ingrediënten

Voor 6-8 :

Bodem :

  • 250 g volkorenkoekjes
  • 100 g gesmolten boter

Vulling :

  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 2 el donkere rum
  • 400 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 150 g suiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1,5 el maïzena
  • 200 g zure room
  • raspsel en sap van 1 sinaasappel
  • 6 el bereide veenbessencompote

Laat de gedroogde veenbessen één nacht weken in de rum. Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 22 cm en zet koel weg. Meng met een elektrische mixer de roomkaas, suiker, eierdooiers, maïzena, zure room en het sinaasappelraspsel. Roer de veenbessen met hun weekvocht door de kaas.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de kaas. Giet in de vorm en bak 1 uur op 180°C. Zet de oven uit en laat de taart nog 1 uur in de oven afkoelen. Doe de veenbessencompote in een pannetje met het sinaasappelsap en warm op. Laat de kwarktaart helemaal afkoelen alvorens uit de vorm te halen en serveer met de veenbessensaus.

Kooktijd : 75' (+ 15' rusten)

Gemakkelijk

Laat de gedroogde veenbessen één nacht weken in de rum. Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 22 cm en zet koel weg. Meng met een elektrische mixer de roomkaas, suiker, eierdooiers, maïzena, zure room en het sinaasappelraspsel. Roer de veenbessen met hun weekvocht door de kaas. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de kaas. Giet in de vorm en bak 1 uur op 180°C. Zet de oven uit en laat de taart nog 1 uur in de oven afkoelen. Doe de veenbessencompote in een pannetje met het sinaasappelsap en warm op. Laat de kwarktaart helemaal afkoelen alvorens uit de vorm te halen en serveer met de veenbessensaus. Kooktijd : 75' (+ 15' rusten) Gemakkelijk