Napolitaanse ijstaart
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
1/4 l room
125 g droge macarons
100 g fondant chocolade
2 eieren
1 koffielepel oploskoffie of koffie-extract
100 g chocolade-koffiebonen
Het nagerecht liefst een dag op voorhand bereiden. De droge koekjes in de mixer fijnmalen. De room bijna stijf kloppen en mengen met het koekkruim. De chocolade in bain-marie of in de magnetron met de oploskoffie smelten. De eierdooiers door de gesmolten chocolade roeren en alles laten afkoelen. De eiwitten tot sneeuw kloppen en door de chocoladecrème spatelen. Een rechthoekige cakevorm met aluminiumfolie bekleden. De bodem bedekken met de helft van het roommengsel. Daarop het chocolademengsel uitsmeren en afsluiten met de rest van de room. De vorm afdekken en in de diepvries bewaren tot een halfuur voor het opdienen. De ijstaart uit de vorm halen en garneren met chocolade-koffiebonen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier