Najaarse salade van jonge duif besprenkeld met oude geuze

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 jonge duifjes

4 dl oude geuze

100 gr groene boontjes

8 kerstomaten

1 wortel

saladeassortiment

boter

4 radijzen

1 bundeltje rozemarijn

1 ui

Kruid de duif langs binnen en buiten en schroei ze op iedere zijde, laat vervolgens zachtjes garen met fijn versneden wortel en ui. Kook ondertussen de groene boontjes en verfris ze onder koud stromend water. Reinig de sla en vermeng deze met de groene boontjes en fijn versneden radijzen. Verwijder het braadvocht en besprenkel de duif met oude geuze.

Haal de bouten en de filets van de karkas. Leg in het midden van het bord de salade en leg hierop de filets en bouten. Giet een beetje geblust braadvocht rond de salade en werk af met een spiesje van rozemarijn en kerstomaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content