Nagerecht van rode vruchten

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

600 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, aalbessen, bosbessen)

1 dl zure, dikke room

bloemsuiker

Beslag koekjes :

110 g boter

110 g bloemsuiker

140 g eiwit, 130 g bloem

Frambozencoulis :

150 g frambozen

2 soeplepels suiker

Het koekjesbeslag bereiden. De boter smelten. Bloem en bloemsuiker in een kom mengen. De eiwitten door het bloemmengsel roeren en de gesmolten, lauwe boter toevoegen. De kom afdekken en het beslag een nacht in de koelkast laten rusten. Een bakplaat royaal met boter insmeren. Aan de onderkant van een soeplepel wat beslag doen en op de bakplaat met een draaiende beweging tot een fijn rondje openwrijven. De koekjes 3 à 4 minuten bakken in een oven van 180° C.

De frambozen op de borden schikken in een ronde. Op iedere ronde een koekje leggen. De zure room met een weinig bloemsuiker mengen en op ieder koekje een koffielepel room deponeren. Hierop schijfjes aardbeien leggen. Opnieuw afdekken met een koekje. Torentjes bouwen van laagjes fruit en koekjes. Afsluiten met een koekje. Een coulis maken door frambozen en suiker in de blender te mixen. De bordspiegel versieren met frambozencoulis en bosbessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content