Nage van zeetongfilets met grotchampignons, amontilladoboter en bieslook
Voor 4:
Voor 4:
Sherryboter:
2 dl amontillado-sherry
100 g koude boter
zout
Champignons:
150 g grotchampignons of andere Parijse champignons
boter
peper en zout
1 el fijngehakt bieslook
Zeetong:
12 zeetongfilets
peper en zout
boter
2 dl droge witte wijn
fijngehakt bieslook
Breng de sherry aan de kook, voeg de boter toe en laat 2 min. zacht koken. Kruid licht met zout.
Snijd de champignons in vieren en stoof ze beetgaar in boter. Kruid met peper, zout en fijngehakt bieslook.
Kruid de zeetongfilets op de velkant licht met peper en zout en rol ze op met de velkant naar binnen. Schik ze op een beboterde bakplaat en overgiet met de wijn. Dek af met aluminiumfolie en zet 3 min. in een oven van 220°C.
Schik de zeetongrolletjes in diepe borden. Overgiet met de sherryboter en schik de champignons er rond. Werk af met fijngehakt bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier