Voor 4 personen:
1 wortel
1 prei
1 stronk broccoli
5 cm verse lotus (facultatief, in de Chinese of biologische winkel te koop)
1 steel paksoi
5 takjes peterselie
2 shii-takes (geweekt)
1/2 kop shisocondiment (natuurvoedingswinkel of bij de Japanner)
wit zeezout
Breng een liter water aan de kook en voeg een snuifje wit zeezout toe. Snijd alle groenten: de wortel in fijne plakjes van 2 cm, lotus in dunne schijfjes, broccoli in kleine roosjes en de stam in fijne rondjes, de paksoi in stukken van 2,5 cm en de shii-takes in fijne reepjes. De peterselie heel laten. Meng de groenten en de shii-takes in een kom. Blancheer alles 1 à 2 minuten: doe dit in kleine hoeveelheden zodat het water blijft koken. Op deze wijze zijn de groenten knapperig en fris. Laat uitlekken en bestrooi met shisopoeder.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier