Ingrediënten

  • 1/2 kop maïsvlokken
  • 1/2 kop tarwekiemen (rijk aan vitamine B, magnesium en fosfor)
  • 1/2 kop gerstvlokken
  • 1/2 kop boekweitvlokken
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el heel lijnzaad (stoelgangbevorderend)
  • kaneelpoeder
  • appeldiksap of rietsuiker naar smaak
  • 2 el krenten en rozijnen
  • exotisch fruit (ananas, kiwi, mango...)
  • melk
  • platte kaas of yoghurt

Rooster de granen en zaden afzonderlijk in een droge koekenpan met antikleeflaag

(boekweitvlokken worden snel bruin en smaken beschuitachtig, rijstvlokken nemen veel tijd en worden op klein vuur, met wat oefening, knapperig).

Meng de ingrediënten en bewaar droog. Meng de müsli rauw of voorgeweekt met exotisch fruit, zoetstof, kaneel en melk, verse kaas of yoghurt.

Rooster de granen en zaden afzonderlijk in een droge koekenpan met antikleeflaag (boekweitvlokken worden snel bruin en smaken beschuitachtig, rijstvlokken nemen veel tijd en worden op klein vuur, met wat oefening, knapperig). Meng de ingrediënten en bewaar droog. Meng de müsli rauw of voorgeweekt met exotisch fruit, zoetstof, kaneel en melk, verse kaas of yoghurt.