Nodig voor vier:
1 kalfstong
1/2 kalfskop
2 stel kalfshersenen
kookgroenten:
ui
wortel
peterseliestengels
tijm
laurier
peper en zout
een scheut azijn
1 versnipperd uitje
2 eetlepels mayonaise
1 komkommer
De kalfskop koken in water met aromaten (groenten en kruiden). De tong zal het eerst gaar zijn en mag dan worden verwijderd. De hersenen schoonmaken en koken in water met een scheutje azijn, fijngesneden ui en wortel, peper en zout. De kalfskop, tong en hersentjes in fijne plakjes snijden. Een hersensaus maken door een deel van de hersens te pletten met een vork. Fijngesneden uitjes, mayonaise, peper en zout toevoegen. De saus over de bordspiegels uitstrijken. Fijne plakjes kop, tong en hersens op de saus schikken. Versieren met bolletjes komkommer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier