Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 theelepels Chinese thee
  • 1 1/2 liter water
  • stukje verse gemberwortel van 2,5 cm lang, grofgehakt
  • 1 handvol verse edelmunt (of andere muntsoort), grofgehakt
  • ijsblokjes
  • suiker naar smaak
  • aardbeien of ander zomerfruit, in plakjes

Doe de theeblaadjes in een hittebestendige kan. Breng 3 dl water aan de kook en giet dit over de thee uit. Voeg de munt, gember en indien gewenst suiker toe. Laat de thee gedurende 15 minuten trekken, zeef de vloeistof en giet hem over in een glazen kan. Vul de thee aan met de rest van het water, en voeg veel ijsblokjes toe. Laat enkele muntblaadjes en aardbeischijfjes in de thee drijven.

Doe de theeblaadjes in een hittebestendige kan. Breng 3 dl water aan de kook en giet dit over de thee uit. Voeg de munt, gember en indien gewenst suiker toe. Laat de thee gedurende 15 minuten trekken, zeef de vloeistof en giet hem over in een glazen kan. Vul de thee aan met de rest van het water, en voeg veel ijsblokjes toe. Laat enkele muntblaadjes en aardbeischijfjes in de thee drijven.