Voor 6 muffins:
150 gram zelfrijzende bloem
2 eetlepels gewone bloem
100 gram dun gesneden gerookt spek
3 lente-uitjes, je gebruikt de lichte groene en witte delen
peper
1 ei
1 deciliter melk
65 gram gesmolten boter
Verwarm de oven op 200°C. Snij het spek en de uitjes in stukken van zowat een halve centimeter. Verwarm 20 gram boter in een pannetje en bak hierin het spek mooi bruin. Neem het spek uit de pan en laat de rest van de boter smelten. Bak hierin de uitjes glazig en laat wat afkoelen. Meng de twee bloemsoorten in een grote kom en kruid met 8 draaien van de pepermolen. Kluts het ei los in de melk. Nu mag je alles gaan mengen, maar roer zeker niet te hard en te lang, het deeg mag klonterig blijven. Smeer de vormpjes in met gesmolten boter. Verdeel het deeg over zes muffinvormpjes en bak 20 minuutjes in de warme oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier