Muffins à la Niçoise

Deze week trekken we naar het zuiden van Frankrijk en combineren [muffins à la Niçoise] met een rode wijn uit de Provence: [Château du Galoupet] ’99 die verkrijgbaar is via www.delhaizewineworld.com

Deze week trekken we naar het zuiden van Frankrijk en combineren [muffins à la Niçoise] met een rode wijn uit de Provence: [Château du Galoupet] ’99 die verkrijgbaar is via www.delhaizewineworld.com

9 niet-zoete muffins

1 krop sla

1/2 rode paprika

1/2 groene paprika

1/2 gele paprika

50 gram ansjovisfilets

3 kleine blikken tonijn

2 teentjes knoflook

tijm

gesnipperde peterselie

basilicum

olijfolie

Snijd de paprika’s in reepjes en kook ze 10 minuten in water met zout. Laat ze daarna opkomen in een pan met wat olijfolie en kruid met tijm, knoflook, zout en peper. Neem de pan van het vuur en voeg de ansjovisfilets toe. Laat afkoelen. Maak de mayonaise en meng hem met de tonijn. Snijd de muffins in 3 laagjes en rooster ze. Smeer tonijnmayonaise op het eerste en leg er een blaadje sla op. Bekleed het tweede met paprika, ansjovis, basilicum en peterselie. Leg de twee op elkaar en bedek met het derde laagje.

Tip: Voor een perfect geroosterde sandwich moet je altijd wat saus, olie of boter op de sneetjes brood doen. Anders worden de randen te droog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content