Muesli met roze Florida pompelmoes en frambozen en natuurlijke light yoghurt met honing

2466713

Muesli 2 el plantaardige olie 125ml ahornsiroop 2 el vloeibare honing 1 theelepel vanille extract 250g havermout 50g zonnebloemzaadjes 4 el sesamzaad 50g pompoenzaadjes 100g geschaafde amandelen 25g gedroogde veenbessen 25g gedroogde kersen 50g gehakte vijgen en abrikozen 50g kokosschilfers Topping 1 roze Florida pompelmoes 1 bakje frambozen 150g natuurlijke light yoghurt 2 el honing

Muesli met roze Florida pompelmoes en frambozen en natuurlijke light yoghurt met honing

Muesli
2 el plantaardige olie
125ml ahornsiroop
2 el vloeibare honing
1 theelepel vanille extract
250g havermout
50g zonnebloemzaadjes
4 el sesamzaad
50g pompoenzaadjes
100g geschaafde amandelen
25g gedroogde veenbessen
25g gedroogde kersen
50g gehakte vijgen en abrikozen
50g kokosschilfers

Topping
1 roze Florida pompelmoes
1 bakje frambozen
150g natuurlijke light yoghurt
2 el honing

De muesli Verwarm de oven voor op 160C°. Bereid de muesli door de ahornsiroop, honing, vanille extract en plantaardige olie samen te voegen in een grote kom. Voeg de havermout en alle zaden en noten toe. Meng goed en spreid gelijkmatig op een niet-klevende schaal of een niet-klevend bakpapier.

Bak de muesli 15 minuten in de oven. Meng vervolgens het mengsel met de bessen en kokosschilfers. Bak opnieuw 15 minuten. Haal het mengsel uit de oven en laat afkoelen. Je kunt de muesli 1 maand bewaren in een luchtdichte voorraaddoos.

De topping Meng de yoghurt met de honing. Snijd een roze Florida pompelmoes en leg de schijfjes in een glas. Strooi hier enkele frambozen over alvorens de muesli en een eetlepel yoghurt met honing toe te voegen. Maak meerdere laagjes door dit proces enkele keren te herhalen. Een snel en gezond ontbijt om van te smullen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content