Mozzarella met meloen en komkommer

Probeer eens een niet zo alledaagse combinatie met mozarella. Je zult aangenaam verrast zijn van de smaak.

Voor 4 personen
  • 1/2 charentaismeloen
  • 1/2 galiameloen
  • 1 grote komkommer
  • 3 bollen mozzarella
  • 2 handenvol raketsla
  • 1 handvol postelein
  • 1/2 handvol kruidenblaadjes (munt, dragon, basilicum)
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el citroensap
  • olijfolie
Bereiding
  1. Verwijder de schil en de pitten van de meloenen en snijd het vruchtvlees in plakjes van 5 mm dik; bewaar het sap dat hierbij vrijkomt.
  2. Was de komkommer en snijd schuin in plakjes. Snijd de mozzarella eveneens in plakjes. Spoel de raketsla, de postelein en de kruiden en zwier droog.
  3. Schik de meloen, de komkommer en de mozzarella in laagjes op elkaar met de raketsla en de postelein.
  4. Roer het meloensap, de wijnazijn en het citroensap door elkaar. Lepel over de salade en besprenkel met olijfolie. Kruid met fleur de sel en grofgemalen peper.
  5. Werk vlak voor het serveren af met de kruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content