Mozzarella met artisjokken en citroenvinaigrette

Voor 4 personen
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 à 2 kl honing
  • 6 el olijfolie
  • 3 à 4 takjes tijm
  • 4 jonge artisjokken
  • 4 bollen mozzarella
  • 8 zwarte olijven
Bereiding
  1. Was de citroen met warm water en droog af. Rasp de schil en pers het sap uit. Doe de geraspte citroenschil en het citroensap in een kom. Pers er de knoflook in. Roer er de honing en de olijfolie door.
  2. Spoel de tijm en zwier droog. Hak de blaadjes fijn en voeg toe aan de vinaigrette. Kruid met zout.
  3. Was de artisjokken en maak schoon.Verwijder de taaie, buitenste blaadjes. Snij de artisjokbodems in plakjes en meng met de vinaigrette. Laat 10 minuten marineren.
  4. Laat de mozzarella uitlekken, schik op borden en verdeel er de artisjokken met vinaigrette over. Werk af met de zwarte olijven, geef een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content