Mozzarella-bootjes

Voor 10 bootjes:

Voor 10 bootjes:

5 sneden boerenbrood (niet te vers)

10 grote basilicumbladeren

10 plakjes mozzarella

3 el bloem

3 eieren

Olijfolie (voor het frituren)

Peper

zout

Snij de sneden boerenbrood in tweeën zodat u stukken van 5×5 cm bekomt. Leg er telkens een groot basilicumblad op. Voeg de mozzarellaplakjes toe en druk lichtjes aan.

Haal elk bootje door de bloem, rol door de geklopte eieren en leg in de hete frituurolie met de mozzarellakant naar beneden. Zorg dat ze elkaar niet raken. Draai ze voorzichtig met een schuimspaan om als ze goudgeel zijn. Haal de bootjes uit de olie als ze gebakken zijn en laat ze even uitlekken op een stuk keukenrol. Je eet ze uit de hand of op een bord met wat raketsla.

* Voor een rijkere variant schuift u tussen het basilicum en de kaas een half sneetje ham.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content