Voor 12:
700 g wijtingvlees (ontveld en graatloos)
300 à 500 g milde haring in kleine dobbelsteentjes
1 dl olijfolie
2 zeer fijn gesnipperde sjalotten
4 teentjes knoflook
peper uit de molen
3 dl slagroom
3 gelatineblaadjes
boerenbrood
Laat in een sauteerpan de sjalotten verglazen in olijfolie zonder ze te kleuren gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg er het wijtingvlees bij in grote dobbelstenen en de geperste look. Gaar de vis en verkruimel het visvlees. Giet er de slagroom bij en verhit het mengsel goed. Kruid met peper uit de molen. Voeg er nu de uitgeknepen gelatine bij die vooraf geweekt werd in koud water. Doe er vervolgens de blokjes milde haring bij (de hoeveelheid hangt af van eigen smaak). Maal het mengsel fijn met de mixer. Schep in een vorm en zet in de koelkast gedurende 6 à 12 uur. Vorm quenelles en beleg er geroosterd boerenbrood mee.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier