Kalfsnier met mousseline van boterrapen

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 kalfsnieren
  • 1 dl geuze
  • 2 el mosterd
  • 1,5 dl kalfsfond
  • 2 dl room
  • 1 el gehakte dragon
  • 250 g boschampignons, schoongemaakt
Mousseline van boterrapen
  • 0,5 kg boterraap,
  • 1 kleine ui
  • 150g boter
  • 1 dl kippebouillon
Bereiding
Mousseline van boterrapen
  1. Stoof de ui in boter, voeg de geschilde en fijngesneden rapen toe.
  2. Voeg de bouillon toe en peper en zout en laat 35 minuten garen onder deksel.
  3. Pureer de raap en monteer ze met de overige boter.
Kalfsniertjes
  1. Kuis de nieren op, haal het overtollige vet eraf, snij ze in grove stukken, bak ze krokant in een pan met boter.
  2. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken, deglaceer de pan met geuze, voeg de kalfsfond toe. Laat inkoken en voeg de mosterd toe, voeg de room toe en laat dit 15 minuten zachtjes inkoken.
  3. Doe de nieren in een sauteuse en passeer de saus erover. Voeg de gebakken champignons toe en de dragon en laat 15 minuten doorkoken. Serveer met de mousseline van boterrapen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content