Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g witte kwaliteitschocolade
  • 2 eieren
  • 3 dl room
  • 125 g boter
  • een bakje kleine aardbeien of bosaardbeien
  • snippers bittere chocolade (noir de noir)

De chocolade in een warmwaterbad smelten. De eieren breken en het gescheiden wit stijfkloppen. De room opkloppen. De eierdooiers en 125 g boter door de gesmolten chocolade mengen en blijven roeren tot de massa smeuïg en gedeeltelijk afgekoeld is. De eiwitten en room luchtig, in cirkelvormige bewegingen, door de lauwe chocolade spatelen. De gehele aardbeien toevoegen en de mousse verdelen over vier schaaltjes. De mousse een dag in de koelkast bewaren en voor het opdienen met snippers donkere chocolade bestrooien.

De chocolade in een warmwaterbad smelten. De eieren breken en het gescheiden wit stijfkloppen. De room opkloppen. De eierdooiers en 125 g boter door de gesmolten chocolade mengen en blijven roeren tot de massa smeuïg en gedeeltelijk afgekoeld is. De eiwitten en room luchtig, in cirkelvormige bewegingen, door de lauwe chocolade spatelen. De gehele aardbeien toevoegen en de mousse verdelen over vier schaaltjes. De mousse een dag in de koelkast bewaren en voor het opdienen met snippers donkere chocolade bestrooien.