Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/4 kleine knolselderij
  • 5 dl groentebouillon
  • 2,5 dl room
  • 3 blaadjes gelatine (in koud water geweekt)
  • peper en zout
  • rode tapenade

Voor de pesto:

  • 6 stuks lente-ui
  • 1 dl olijfolie
  • 3 el fijngehakte cashewnoten
  • 1 kleine fijngehakte knoflookteen
  • peper en zout

Snij de knolselderij in dobbelstenen en kook gaar in de bouillon. Giet af maar bewaar de bouillon. Voeg de room toe aan de prei en mix fijn tot mousse. Voeg eventueel bouillon toe om de massa smeuïger te maken. Los de gelatine erin op en kruid met peper en zout. Laat afkoelen in individuele schaaltjes of glaasjes.

Mix de ingrediënten voor de pesto met een mixer tot een grove massa. Laat 30 min. rusten. Serveer de mousse met een lepel lente-ui-pesto en rode tapenade.

Snij de knolselderij in dobbelstenen en kook gaar in de bouillon. Giet af maar bewaar de bouillon. Voeg de room toe aan de prei en mix fijn tot mousse. Voeg eventueel bouillon toe om de massa smeuïger te maken. Los de gelatine erin op en kruid met peper en zout. Laat afkoelen in individuele schaaltjes of glaasjes. Mix de ingrediënten voor de pesto met een mixer tot een grove massa. Laat 30 min. rusten. Serveer de mousse met een lepel lente-ui-pesto en rode tapenade.