Mousse van kippenlevers met sauternesgelei

  • Moeilijkheid

Voor 4:

150 g kippenlevers

Â1/2 Cox-appel

25 g boter

1 el sauternes

2 gelatineblaadjes

1,25 dl slagroom

4 sneetjes toastbrood

4 toefjes sla

tijmpluksels, voor de afwerking

Voor de gelei:

1,5 dl sauternes

1 gelatineblaadje

peper en zout

Maak eerst de gelei. Laat de gelatine weken in koud water en verwarm de sauternes. Voeg de gelatine toe en laat smelten. Giet in een kom en zet koel weg om op te stijven.

Bak de kippenlevers en de geschilde en versneden appel in de boter. Laat karameliseren. Blus met de sauternes en pureer de inhoud van de pan. Kruid met peper en zout.

Laat de gelatine weken in koud water, knijp uit en laat smelten op een zacht vuurtje. Roer door de kippenleverpuree. Klop de slagroom stijf en spatel door de puree. Zet koel weg.

Vorm bolletjes of quenelles van de kippenlevermousse en trek de sauternesgelei in stukjes met een vork. Serveer beide met de toast en werk af met de sla en tijm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content