Mousse van ham

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

500 g gemalen, lichtgezouten gekookte ham

1 pakje geleipoeder (gelée dorée, 1/2 l water voor 25 g gelei)

2 soeplepels room

1 half glas maderawijn

een snuifje cayennepeper

een scheutje cognac

facultatief : enkele in madera gedrenkte truffelschilfers

een bundel waterkers

4 sneden toast

Vermaal de ham zeer fijn met behulp van een cutter (vraag eventueel de slager om dat te doen). Bereid de gelei volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de gelei over twee schaaltjes en parfumeer het mengsel in een van de schaaltjes met een scheutje cognac : deze gelei wordt als garnituur gebruikt.

De mousse bereiden : het vermalen vlees met behulp van een spatel mengen met achtereenvolgens room, madera, cayenne en truffelschilfers. Het geleimengsel door de luchtige mousse roeren en enkele uren in de koelkast laten stijven.

Verdeel de mousse over koude borden. Versier de borden met wat waterkers en blokjes geparfumeerde gelei en dien op met toast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content