Ingrediënten - voor 4:

250 g gerookte zalm, in sneetjes

2,5 dl slagroom

400 g plattekaas

1 tl geraspte mierikswortel

een scheutje citroensap

zalmkaviaar en plukjes dille voor de afwerking

Bereidingswijze:

Pureer de gerookte zalm met 1 dl slagroom en duw de puree door een zeef. Meng met de plattekaas en de geraspte mierikswortel.

Klop de rest van de slagroom op en spatel door de crème van gerookte zalm. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Verdeel over vier kommetjes of schaaltjes en zet 20 minuten koel weg.

Werk de mousse van gerookte zalm vlak voor het serveren af met zalmkaviaar en plukjes dille.

Ingrediënten - voor 4:250 g gerookte zalm, in sneetjes2,5 dl slagroom400 g plattekaas1 tl geraspte mieriksworteleen scheutje citroensapzalmkaviaar en plukjes dille voor de afwerkingBereidingswijze:Pureer de gerookte zalm met 1 dl slagroom en duw de puree door een zeef. Meng met de plattekaas en de geraspte mierikswortel.Klop de rest van de slagroom op en spatel door de crème van gerookte zalm. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over vier kommetjes of schaaltjes en zet 20 minuten koel weg.Werk de mousse van gerookte zalm vlak voor het serveren af met zalmkaviaar en plukjes dille.