Mousse van bittere chocolade met Curacaosausje

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

mooie vormpjes (bv. piramidevorm)

300 g bittere chocolade(811 Callebaut)

4 eieren

3 dl room

100 g hoeveboter

biscuitgebak

Saus :

2 dl melk

1 dl room

75 g griessuiker

1/2 vanillestok

1 dl blue curaçao (likeur)

3 eierdooiers

50 g bittere chocolade

Versiering :

20 g cacaopoeder

pistachenoten

De chocolade met de boter smelten in een warmwaterbad. De room stijf kloppen. De eiwitten tot sneeuw slaan. De dooiers door de sneeuw kloppen. De gesmolten chocolade met de boter toevoegen en onmiddellijk de stijf geslagen room door de crème spatelen. De crème over de vormpjes verdelen en afdekken met dunne laagjes op maat gesneden biscuitgebak. Eén uur in de diepvriezer zetten (tot -2).

50 g chocolade laten smelten en met behulp van een palet een fijne laag chocolade aan de bovenkant van het biscuitlaagje aanbrengen (de chocolade stolt onmiddellijk en vormt een krokant laagje).

De melk samen met de room en de vanillestok aan de kook brengen. De dooiers met de suiker tot een wit uitslaande crème opkloppen en aan de kokende melk toevoegen. Het geheel al roerende opnieuw opwarmen tot tegen het kookpunt. De crème laten afkoelen (zo nu en dan roeren). De curaçao door de koude crème roeren. De saus over de borden verdelen. De mousse met behulp van een gasbrander uit de vormpjes halen (de buitenkant lichtjes verhitten) en schikken in het midden van de borden. Bestrooien met cacao. Indien gewenst kan men de bereiding versieren met fijngehakte pistachenootjes.

Biscuit maakt men door 3 eierdooiers samen met 80 g suiker dik en luchtig te kloppen. Een snuifje zout en 60 g bloem toevoegen, en 3 tot sneeuw geslagen eiwitten door het beslag spatelen. Het beslag in een met boter verwarmde vorm uitstrijken en bakken in een voorverwarmde oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content