Mousse van asperges met gerookte zalm, eiermimosa en postelein-pesto

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Moeilijkheid

Alle lekkers verzameld op een bordje. Gemakkelijk gemaakt en zo geserveerd.

Voor 4 personen

200 g asperges

2 dl half opgeklopte room

4 gelatineblaadjes

4 plakjes gerookte zalm

peper en zout, nootmuskaat

2 hardgekookte eieren

100 g boter

20 g postelein

10 g pijnboompitjes

1 teentje look

1 dl olijfolie

Bereiding

1. Kook de geschilde asperges samen met de schillen in water en zout gaar, haal ze er uit, mix de asperges in een blender en duw ze door een zeef.

2. Meng de geweekte gelatineblaadjes met de nog warme aspergemousse, roer er de room onder en breng op smaak.

3. Bekleed ringen met gerookte zalm, vul op met de mousse en laat opstijven in de koelkast.

4. Duw de hardgekookte eieren door een zeef, vermeng met de gesmolten boter, peper, zout en nootmuskaat.

5. Mix de olijfolie, pijnboompitten, postelein, look voor de pesto.

6. Dresseer de mousse op een bord, schik er de mimosa op en een blaadje postelein, druppel er wat pesto bij en werk af met een takje dille

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content