Nodig voor vier personen :
400 g varkensvlees
40 g knoflook
40 g verse korianderblaadjes en korianderwortels
6 soeplepels oestersaus
1 soeplepel vissaus
40 g groene verse jonge peperbessen
3 soeplepels sojasaus
4 dl plantaardige olie
1 theelepel suiker
20 g gemalen peper
Voorbereiding : mix de korianderwortels met de gepelde teentjes knoflook in de blender van de mixer tot een pasta. Snijd het varkensvlees in dunne plakjes en marineer deze in een mengsel van de helft van de volgende ingrediënten : oestersaus, vissaus, sojasaus, olie, suiker, gemalen peperkorrels en de pasta uit de blender.
Afwerking : zet de wok op groot vuur, voeg de resterende olie toe en bak het gemarineerde vlees. Giet de overtollige olie uit de wok als het varkensvlees aan alle kanten bruin en krokant is. Draai het vuur laag. Voeg de rest van de ingrediënten en de jonge peper toe en roer alles door elkaar. Serveer de inhoud van de wok in een kom en strooi er voor het opdienen korianderblaadjes over. Opdienen met rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier