Mosterdsoep

© Getty

Een bord dampende mosterdsoep is heerlijk als voorgerecht maar ook als lichte maaltijd. Je eet er een stuk met mosterd ingestreken stokbrood bij.

Voor 4 personen
  • 2 stuks wit van prei
  • 1 ui
  • 1 venkelknol
  • 3 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 2 aardappelen
  • peper en zout
  • 1 dl room
  • 3 el mosterd
  • stokbrood
Bereiding

1. Reinig de prei, de ui en de venkel en snijd in kleine stukken. Zet aan in een beetje olijfolie en stoof enkele minuten. Voeg hierbij de groentebouillon en de in blokjes gesneden aardappelen. Kruid met peper en zout en gaar onder gesloten deksel.

2. Mix de soep en werk af met de room en de mosterd. Serveer de mosterdsoep met een stuk van het met mosterd ingestreken stokbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content