Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 cm rode peper, fijngehakt
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 50 g bloem
  • 1 l mosselvocht,
  • op kamertemperatuur en gezeefd
  • 100 ml witte wijn
  • 75 ml slagroom
  • 200 g gekookte mosselen
  • 4 takjes dille, grof gehakt
  • 25 minuten

Smelt de boter, fruit de sjalot met de rode peper, voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren. Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe. Klop tot een gladde, gebonden soep.

Voeg de wijn, slagroom en mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.

(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)

Smelt de boter, fruit de sjalot met de rode peper, voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren. Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe. Klop tot een gladde, gebonden soep. Voeg de wijn, slagroom en mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)