
Mosselsoepje
50 g roomboter
50 g roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
2 cm rode peper, fijngehakt
1/2 tl kerriepoeder
50 g bloem
1 l mosselvocht,
op kamertemperatuur en gezeefd
100 ml witte wijn
75 ml slagroom
200 g gekookte mosselen
4 takjes dille, grof gehakt
25 minuten
Smelt de boter, fruit de sjalot met de rode peper, voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren. Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe. Klop tot een gladde, gebonden soep.
Voeg de wijn, slagroom en mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.
(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier