Mosselsoep met tomaat en saffraan

© Getty

Mosselsoep voor vier personen.

Nodig
  • 1 kg mosselen
  • 2 dl droge witte wijn
  • 5 dl visfumet
  • 2 dl room
  • 1 stengel witte selder
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten gepeld en ontpit
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bouquet garni (samengebonden tijm, laurier en peterseliestengels
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • saffraandraadjes
Bereiding
  1. Kook de schoongemaakte mosselen met 1 dl witte wijn. Haal de gekookte mosselen uit de schelp en zeef het kookvocht.
  2. Snijd de prei, witte selder en wortel in julienne (fijne staafjes). Hak de ui, knoflook en tomaten fijn. Fruit prei, selder, wortel en ui in olijfolie onder voortdurend roeren.
  3. Voeg de knoflook, de tomaten, de visfumet, het mosselvocht, de rest van de witte wijn en het bouquet garni toe. Laat alles tien minuten pruttelen. Doe de saffraandraadjes in de soep en laat alles nog een half uurtje trekken.
  4. De room in de pan gieten, kort laten doorkoken en op smaak brengen met zout en peper.
  5. Verdeel de mosselen over vier borden. Giet de kokendhete soep over de schelpdieren en versier de mosselsoep met blaadjes koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content