Mosselgratin met tijm

Nodig
  • 1 kg mosselen
  • 1 prei, in ringen
  • 150 ml witte wijn
  • 200 g verse room
  • 3 el geraspte parmezaan
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 pak grof zeezout (500 g)
  • bakplaat

Bereiding

1. Doe de prei met de wijn in een ruime pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6 min. of tot alle schelpen open staan. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ĀŗC.

2. Roer de crĆØme fraĆ®che los. Meng er de kaas, citroenrasp, tijm en zout en peper naar smaak door. Schep de mosselen uit de pan. Verwijder 1 schelphelft en maak de mosselen los van de schelp. Leg ze terug in de schelp. Strooi een laag zeezout op de bakplaat. Leg de schelpen in het zout.

3. Schep op elke mossel een lepeltje room. Gratineer de mosselen 10-12 min. in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm.

(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content