Mosselen natuur

© Getty

Voor 4 personen

  • 4 kg mosselen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • boter
  • witte peper
  • versgebakken frieten
  • mosselsaus (6 el mayonaise gemengd met 1 dl mosselsap en 2 koffielepels mosterd)

Bereiding

1. Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit. Snijd de bleekselderij en de ui in middelgrote stukken. Smelt boter in een grote kookpot en stoof de selderij en de ui onder voortdurend roeren erin aan. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Dek de pan af en laat gedurende 5 minuten stomen.

2. Schud de pan eenmaal op en laat nog eens 4 minuten stomen, tot alle mosselen open zijn. Laat ze niet te lang garen: hoe korter de mosselen open zijn, hoe sappiger; hoe langer ze open zijn, hoe taaier ze worden. Serveer de mosselen meteen. Geef er versgebakken frieten bij, mosselsaus en een frisse pint pilsbier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content