Mosselen natuur

Er zijn zoveel manieren om mosselen te bereiden maar een portie mosselen natuur blijft voor velen nog steeds onovertroffen.

Voor 4 personen

4 kg mosselen

2 stengels bleekselderij

2 uien

boter

witte peper

versgebakken frieten

mosselsaus (6 el mayonaise gemengd met 1 dl mosselsap en 2 koffielepels mosterd)

Bereiding

1. Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit. Snijd de bleekselderij en de ui in middelgrote stukken. Smelt boter in een grote kookpot en stoof de selderij en de ui onder voortdurend roeren erin aan. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Dek de pan af en laat gedurende 5 min. stomen.

2. Schud de pan eenmaal op en laat nog eens 4 min. stomen, tot alle mosselen open zijn. Laat ze niet te lang garen: hoe korter de mosselen open zijn, hoe sappiger; hoe langer ze open zijn, hoe taaier ze worden. Serveer de mosselen meteen. Geef er versgebakken frieten bij, mosselsaus en een frisse pint pilsbier.

Tip: eet nooit mosselen die niet opengegaan zijn tijdens het koken. Ze waren al dood voor het stomen en bevatten vermoedelijk algentoxines die tot voedselvergiftiging kunnen lijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content