2 kg mosselen, goed gewassen
400 g pladijsfilet, in 16 stukjes
6 teentjes look, geperst
2 dl room
2 dl witte wijn
2 sjalotten, fijngehakt
1 tl zwarte peper, grof gemalen
2 el gemengde kruiden (fijngehakte tijm, basilicum, dragon)
4 tomaten, ontveld, ontpit en in kleine blokjes gesneden
2 frietaardappelen, in kleine blokjes en gekookt
1/2 courgette, in kleine blokjes gesneden
Garnituur (25 pers.)
Lange croutons van lookbrioche
Ingrediënten
0,5 kg bloem
75 g suiker
20 g zout
6 eieren
25 g gist
300 g boter, op kamertemperatuur
lookolie
Bereidingswijze lookbrioche
Meng de eieren, gist, zout en suiker. Voeg de bloem erbij en als laatste de boter. Laat een nacht rijzen. Laat verder rijzen op kamertemperatuur in broodvormen. Bak ze af op 180° C gedurende 45 minuten. Snijd de broodjes in schijven en smeer ze in met lookolie. Grilleer het brood aan twee kanten, eventueel in een toaster en snijd de schijfjes in lange batons.
Bereidingswijze
Verhit een grote kookpot en voeg er de mosselen, de look, sjalotten en witte wijn bij. Kook de mosselen tot ze opengaan en voeg er dan de room, kruiden, groenten, aardappelen en zwarte peper aan toe. Breng opnieuw aan de kook. Bak de tarbot 1 minuut aan elke kant in een beetje olijfolie. Verdeel de mosselen over vier borden. Schik de tarbotstukjes erbovenop en serveer met de lookcroutons.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier