Voor 4:

1,5 dl ongezoete, dikke kokosmelk

1/2 tl mild kerriepoeder

witte peper en zout

1 appel

1 rode paprika

1,5 stengel bleekselderij (met blaadjes)

olijfolie

1,5 kg mosselen

enkele takjes koriander

Bereidingswijze:

Breng de kokosmelk en kerrie aan de kook. Laat 5 min. inkoken op een laag vuur. Kruid met peper en zout, haal van het vuur. Schil de appel en paprika en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de kokosmelk en hou warm. Snij de selderij grof. Verhit olie in een grote pan en fruit de selderij.

Voeg de mosselen toe, kruid flink met peper en laat afgedekt stomen. Schud de pan halverwege de kooktijd eenmaal op. Haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn en haal ze zo snel mogelijk uit de pan om het gaarproces te stoppen. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen. Lepel de kokossaus over de mosselen en werk af met koriander. Serveer meteen.

Voor 4:1,5 dl ongezoete, dikke kokosmelk 1/2 tl mild kerriepoederwitte peper en zout1 appel1 rode paprika1,5 stengel bleekselderij (met blaadjes)olijfolie1,5 kg mosselenenkele takjes korianderBereidingswijze:Breng de kokosmelk en kerrie aan de kook. Laat 5 min. inkoken op een laag vuur. Kruid met peper en zout, haal van het vuur. Schil de appel en paprika en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de kokosmelk en hou warm. Snij de selderij grof. Verhit olie in een grote pan en fruit de selderij. Voeg de mosselen toe, kruid flink met peper en laat afgedekt stomen. Schud de pan halverwege de kooktijd eenmaal op. Haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn en haal ze zo snel mogelijk uit de pan om het gaarproces te stoppen. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen. Lepel de kokossaus over de mosselen en werk af met koriander. Serveer meteen.